Doe-het-zelf: hoe bouw je zelf een aluminium veranda?

Wilt u graag een aluminium veranda aanschaffen in uw tuin, maar twijfelt u over de kosten of de montage? Onze aluminium veranda's hebben niet alleen betaalbare prijzen, maar zijn ook gemakkelijk te installeren. Met onze stap-voor-stap handleiding kunt u gemakkelijk zelf een veranda monteren. Zo kunt u binnenkort al genieten van de buitenlucht met een prachtige veranda in uw tuin!

Wat heeft u nodig?

  • Veranda bouwpakket (deze zit bij uw aankoop van de veranda inbegrepen)
  • Twee personen
  • Ladder
  • Rolmaat
  • Boormachine
  • Schroefmachine of schroevendraaier
  • Steeksleutel
  • Waterpas
  • Potlood of stift
  • Kitpistool met siliconenkit

Het monteren van onze aluminium veranda’s is zeer gebruiksvriendelijk. Onze bijgeleverde handleiding heeft een duidelijke uitleg waarin het montageproces goed staat uitgelegd. Mochten er toch vragen ontstaan bij u, neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om uw bouwproject tot een goed resultaat te brengen!

Stap 1: Welke veranda past het beste bij uw wensen?

Voor het kopen van een veranda is het van belang dat u de beschikbare ruimte goed controleert. Neem daarbij de hoogte, breedte en diepte in overweging. Bij YARD Outdoor vindt u aluminium veranda's in vele afmetingen, waardoor er altijd een model is dat perfect aansluit bij al uw tuindromen.

Naast de beschikbare ruimte is het belangrijk dat de locatie goed bestand is tegen wind en slecht weer. Voor een aluminium veranda is het daarom van groot belang dat de ondergrond stevig en vlak is. De meeste aluminium veranda's zijn uitgerust met speciale bevestigingsstukken, waardoor ze direct op de grond kunnen worden gemonteerd.

Stap 2: Is het bouwpakket compleet?

Onze aluminium veranda’s worden op maat gemaakt en als bouwpakket geleverd. U kunt dus direct aan de slag met de montage van uw veranda.

Bij de levering van uw product krijgt u een materiaallijst meegeleverd. Wij raden daarom ook aan om te controleren of alle onderdelen aanwezig zijn en of deze onderdelen kloppen. Een goede manier om dit te doen, is om alle producten geordend naast elkaar te leggen zodat u een duidelijk overzicht heeft. Mist er een onderdeel of is er iets niet naar wens, neem dan gelijk contact met ons op.

Als u ervoor zorgt dat uw bouwpakket compleet is en alle onderdelen op de juiste plek liggen, kunt u aan de slag met het bouwen van uw veranda. We raden aan om dit met minimaal twee personen te doen. Niet alleen voor het bouwplezier, maar ook omdat dit veel gemakkelijker gaat als je het waterpas monteren van de onderdelen samen doet.

Stap 3: Het gootprofiel monteren en de staanders bevestigen

Het gootprofiel van de aluminium veranda vormt de voorkant. Het is mogelijk dat het uit meerdere onderdelen bestaat. In dat geval kunt u een verbindingsstuk gebruiken om deze aan elkaar te bevestigen. Schroef dit goed vast met behulp van de schroeven die erbij zitten.

Nadat het gootprofiel volledig uitgelijnd is, monteert u de staanders aan het profiel. Zorg dat de staanders even ver van elkaar staan en gebruik hiervoor het meetlint. Vervolgens bevestigt u aan beide zijkanten van het profiel de afdekplaatjes, zodat er geen water of vuil binnendringt. Hierna verbindt u het aluminium afwerkprofiel aan de voorkant van het profiel.

Stap 4: Het muurprofiel bevestigen

Nadat u de staanders en de goot- en afwerkprofielen hebt bevestigd, is het tijd om verder te gaan met het muurprofiel. Controleer vooraf in de handleiding van uw veranda welke hoogte dit profiel precies moet hebben, zodat u kunt garanderen dat de hellingshoek perfect is. Zet alle onderdelen na het bouwen even aan de kant totdat u ermee verder gaat.

De meeste van onze muurprofielen zijn al voorgeboord. Met behulp van een rolmaat kunt u ervoor zorgen dat het muurprofiel op de juiste hoogte hangt, en met een waterpas controleert u of het perfect recht is.

Als uw muurprofiel recht is, markeer dan met een potlood of stift het gaatje waar de schroef komt. Vervolgens verwijdert u het profiel en boort u met een boor een gat in de muur waar u de pluggen plaatst. Hierna houdt u het muurprofiel op de juiste hoogte en schroef het stevig vast met de bijpassende schroeven.

Stap 5: Het kantelprofiel aan het muurprofiel bevestigen

Als het muurprofiel stevig is bevestigd, ga verder met het bevestigen van het kantelprofiel. Dit profiel zal uiteindelijk bepalen op welke hoogte de bovenkant van de dakplaten komt. Bevestig dit profiel met de meegeleverde bouten.

Nadat het kantelprofiel geïnstalleerd is, moet u aan beide zijden van het muurprofiel afdekplaten bevestigen en de ruimte tussen het profiel en de muur onderaan afkitten. Zo voorkomt u lekkage tussen de wand en de veranda.

Stap 6: De staanders verbinden en het muurprofiel aan de liggers bevestigen

Zet de staanders op de juiste afstand, zodat de perfecte helling wordt bereikt. Nu is het tijd om de staanders te verbinden met het muurprofiel door middel van liggers. Begin met de twee buitenste liggers en schuif ze via de zijkant tussen het muurprofiel en de staanders, zodat ze samen gebonden zijn. Door de liggers bij het muurprofiel. Herhaal dit proces voor alle liggers.

Stap 7: De dakplaten monteren

Dakplaten

Voor een perfecte veranda is een goede afwerking met dakplaten cruciaal. Let bij het uitpakken van glas- of polycarbonaatplaten goed op welke kant naar boven gericht moet worden. Deze kant is beter bestand tegen UV-straling en verkleurt minder snel. Leg je de plaat per ongeluk verkeerd, dan kan deze vrij snel verkleuren en moet het worden vervangen. De dakplaten kunt u gemakkelijk in de liggers schuiven via de goten.

Stap 8: Het gootprofiel monteren

U bent bijna klaar met het bouwen van uw veranda! Om waterafvoer goed te laten verlopen en lekkage te voorkomen, is het aanbrengen van een afwerkprofiel noodzakelijk. Zorg ervoor dat het recht zit om ervoor te zorgen dat er geen vocht tussen de latten kan komen. Bij sommige veranda's adviseren wij ook om de randen dicht te kitten om eventuele lekken te voorkomen.

Stap 9: De staanders vastzetten

Uw veranda is bijna klaar, maar voor een veilige constructie is het cruciaal dat de staanders stevig vast zitten. Verifieer de afstanden aan de buitenkant van de veranda en tegenover de muur om te controleren of ze overeenkomen met de specificaties in de handleiding. Zorg ervoor dat beide zijden gelijkmatig zijn ingesteld zodat u weet dat alle staanders correct geïnstalleerd worden.

Staanders

Wees nauwkeurig bij het meten van de afstand tussen de muur en de staanders. U kunt de ideale afstand terugvinden in de handleiding die bij uw veranda geleverd werd. Deze afstand is belangrijk voor het bepalen van de juiste helling van uw veranda. Als de staanders te dichtbij worden geplaatst, dan zal dat leiden tot een slechte helling, waardoor er gemakkelijk vuil op uw veranda blijft liggen.

Nadat alle stukken zijn aangesloten, is het tijd om de veranda te bevestigen. Als de ondergrond waterpas is, gebruik dan een steenboor om gaten in de onderlaag te boren en bevestig hiermee de veranda met de bijgeleverde materialen. Om uw aluminium veranda te versterken, kunt u bij sommige van onze modellen betonpoeren bijbestellen. Deze zijn een geweldig hulpmiddel om uw veranda nog steviger in de grond te verankeren.

Stap 10: Geniet van uw nieuwe aluminium veranda!

Uw veranda is nu compleet en klaar om volop gebruik van te maken. Geniet van uw nieuwe toevoeging aan uw tuin! Mocht u toch nog vragen hebben over de montage of over iets anders, neem gerust contact met ons op. Zo niet, wensen wij u veel buitenplezier met uw nieuwe veranda.

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie